25 Haziran 2009 Perşembe

Buffett, canlanmanın 'yeşil filizleri'ni göremiyor

Küresel mali krizden çıkışın ilk işaretleri gözlenirken, dünyanın ikinci en zengin işadamı Warren Buffett, ekonomide toparlanmanın zaman alacağını söyledi. Buffett, Amerikan ekonomisinin geçen aylarda zor dönemler geçirdiğine işaret ederek, "Sorunların çözülmesi uzun sürecek" dedi.

ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'nın finans sektörü ve ekonomiyi iyileştirme planlarına tam destek verdiğini kaydeden Buffett, iyileşmenin bir anda olmayacağını söyledi. Ekonomide bir sıçrama olmayacağını kaydeden Buffett, bu değerlendirmesini ilginç bir benzetmeyle de güçlendirdi.

"Dokuz kadını aynı anda hamile bıraksanız da bebek bir ayda doğmaz" diyen Buffett, Amerikan ekonomisi önündeki en büyük sorunun işsizlik olduğunu kaydetti.  

Amerikan ekonomi yönetimine destek veren Buffett, ülke ekonomisini canlandırmak üzere ikinci bir paketin daha gerekebileceğini söyledi. Buffett, canlanma işaretlerine yönelik değerlendirmesi sorulduğunda da, "Gözümden katarakt ameliyatı bile oldum ancak hala yeşeren filizleri görmüyorum" dedi.  

0 comments:

Yorum Gönder