26 Haziran 2009 Cuma

Almanya ihracatın payını azaltma yolunda

Küresel ekonomideki durgunluk, dünyanın ihracat rekortmeni Almanya'nın da yeni çözümler aramasına neden oluyor. Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrück, ihracatın ülke ekonomisindeki büyük payının artık azaltılması gerektiğini söyledi.

Alman ekonomisinde bu yıl yüzde 6 daralma öngörüldüğünü kaydeden Maliye Bakanı, "Ekonominin ihracata bağımlı olması, krizin daha fazla hissedilmesine neden oluyor" dedi. Steinbrück, iç talebin canlandırılmasıyla ülkenin ihracattaki erimeyi dengeleyebileceğini ifade ederken, bu çerçevede hizmetler sektörüne yönelik yatırımın yoğunlaşması gerektiğini kaydetti.

Özellikle işsiz gençlere yeni meslek eğitimleri verilmesine öncelikli hedefleri olduğunu kaydeden Maliye Bakanı, böylece ülkede son 20 yılın en yüksek düzeyinde bulunan işsizlik oranının aşağıya çekilebileceğini kaydetti.

Ülke milli gelirinde yüzde 45'lik paya sahip bulunan dış ticaretin payının orta vadede düşürüleceğini kaydeden Bakan, "Ağırlığın azaltılmasına karşılık, ihracatta güçlü konumumuzu korumayı istiyoruz" dedi.

Alman Maliye Bakanı, küresel ekonomide bazı işaretlerin biraz iyileştiğini belirtirken, "Herşeyin düzeldiğini söylemek için çok erken. Belirsizliklerle dolu bir denizde yol alıyoruz" dedi.

0 comments:

Yorum Gönder