25 Mayıs 2009 Pazartesi

İngiltere'de harcama skandalı dinmiyor

İngiltere'de kabine ve Avam Kamarası üyelerinin devlete ödettirdikleri masraflarla ilgili skandal büyüyerek sürerken, bugün de 9 kabine üyesinin şahsi vergi beyannamelerini doldurtmak üzere tuttukları muhasebecilerin ücretlerini bile devlete ödettikleri öne sürüldü.

Aralarında Maliye Bakanı Alistair Darling'in de bulunduğu 9 bakanın son iki yılda vergi mükelleflerinin cebinden 11 bin sterlin ödeterek muhasebe masraflarını devlete yüklediği iddia edildi. Skandalı ortaya çıkaran Daily Telegraph gazetesi, vergi mükelleflerine tanınmayan bir hakkın kabine üyelerince kullanılmasının anlaşılmaz olduğunu belirtti.

Vergi beyannamesi doldurmak üzere çalıştırdıkları muhasebecilerin masrafını devlete ödeten diğer kabine üyeleri arasında İçişleri Bakanı Jacqui Smith ve Dışişleri Bakanı David Miliband de yer alıyor.

Diğer yandan, İngiltere Başbakanı Gordon Brown, kamuoyunda parlamentoya olan güveni tazelemek amacıyla harcama denetimlerinin sıkılaştırılacağını açıkladı. Brown, parlamenterlerin yaptığı harcamalarına yönelik faturaların tamamına beyan zorunluluğu getirileceğini söyledi.

0 comments:

Yorum Gönder