29 Mayıs 2009 Cuma

Fransız modası da krizden payını aldı

Fransız modasının en saygın isimlerinden Christian Lacroix de küresel mali krizden payını aldı. Barok tasarımlarıyla 1980'lerde büyük başarı sağlayan Lacroix, borç verenlerin taleplerinden korunmak amacıyla iflas korunması için mahkemeye başvrudu.

2005 yılında Fransız lüks giyim devi Louis Vouitton tarafından Amerikan sermayeli Falic Grubu'na satılan Lacroix, kriz sürecinde ana şirketin yeni ortak arayışlarının sonuçsuz kalması sonucu borçlarını ödemekte zorlandığını açıkladı.

1987 yılında Louis Vuitton'dan ayrılan modacı Christian Lacroix'ın adını taşıyan şirket, 2008 yılında 10 milyon euro zarar ederken, şirketin cirosu da 30 milyon euroya gerilemişti. Lüks tüketime olan talebin azalmasının etkisiyle satışları yüzde 30 azalan modaevi, özellikle ABD'de büyüme planlarının olumsuz etkilenmesi nedeniyle küçülmek zorunda kaldı.

Bünyesinde 125 kişiyi çalıştıran şirket Paris'teki merkezi ve kentin en pahalı semti Fauborg'daki mağazalarını kapatmazken, şirket CEO'su Nicolas Toipol iflas korumasından en kısa vadede çıkacaklarına inandığını söyledi.

0 comments:

Yorum Gönder