22 Mayıs 2009 Cuma

GM'e iflas baskısı artıyor

Küresel krizden ağır hasar gören ABD otomotiv sektörü hızla değişiyor. Yakın zamana kadar sektörün üç büyüğü olan GM, Ford ve Chrysler'den, sadece Ford hükümet yardımı olmadan ayakta dururken; GM'in de Chrysler gibi iflas koruması kapsamına alınması bekleniyor.

Bu çerçevede ABD yönetiminin General Motors'u gelecek hafta iflasını açıklamaya zorladığı öne sürüldü. Washington Post'un haberine göre, Hazine'nin baskısıyla alınacak böylesi bir iflas koruma kararı şirkete 30 milyar dolarlık yeni destek verilmesine olanak sağlayacak.

Hazine yönetimi, GM'in yeniden yapılanma planının netleşeceği 1 Haziran'a kadar herhangi bir adım atmayacaklarını söyledi.

Diğer yandan, GM üst yönetimi, şirket çalışanlarının örgütlü olduğu Birleşik Otomotiv Sendikası ile yeniden yapılanma konusunda anlaşmaya vardı. Bu anlaşmayla şirketten emekli olanların sağlık hizmetleri için ayrılan 20 milyar dolarlık bütçenin yarıya indirilmesi ve 2008'de 8 milyar dolara ulaşan birim ücretin 1 milyar dolar azaltılması söz konusu olacak.

0 comments:

Yorum Gönder