15 Mayıs 2009 Cuma

Bono'nun Edun markasına LVMH ortak oluyor

Rock dünyasındaki solist kariyeri kadar üçüncü dünya ülkelerine destek veren eylemleriyle öne çıkan U2'nin solisti Bono'nun adı, bu kez de eşiyle birlikte kurduğu çevreci marka Edun ile gündemde. Özellikle Uganda, Kenya, Peru, Leshotho gibi ülkelerde üretilen organik pamukla t-shirt ve gömlek üreten Edun'a lüks sektörünün önce gelen ismi Louis Vuitton ortak oluyor.
 
LVMH CEO'su Bernard Arnault, Edun markalı ürünlerin LVMH'nin diğer markaları Celine, Kenzo, Marc Jacobs ve Louis Vuitton'un yanında mağazalarda yer alacağını açıkladı.

Arnault, LVMH'nin böylece başta Afrika ülkeleri olmak üzere gelişmekte olan ülkelere yardıma ağırlık vereceğini söyledi. Reklam kampanyalarında  Madonna, Mikhail Gorbaçev, Sean Connery gibi isimlerin yer aldığı Louis Vuitton, bu reklamlarda yer alanlar adına sivil toplum örgütlerine yardım ediyor.

Özellikle yoksulluğun azaltılması için her türlü eylemde ön sırada yer alan U2'nin solisti Bono, Afrika'daki yardım kampanyaları nedeniyle şimdiye kadar üç kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmişti.

0 comments:

Yorum Gönder