8 Haziran 2009 Pazartesi

Türkiye'de havayolu trafiği %7 büyüyecek

Küresel kriz ve domuz gribi nedeniyle dünya genelinde havayollarının 9 milyar dolar zarar etmesi beklenirken, Türk havacılık sektörü bu sarsıntıdan etkilenmemiş görünüyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geçen yıl iç ve dış hatlarda toplam 79 milyon yolcu taşındığını belirterek, "Bu yıl yolcu sayısının asgari yüzde 7 artacağını yani 5 milyon artarak 84 milyona ulaşacağını düşünüyoruz" dedi.

Dolmuş uçak uygulamasıyla Türkiye'nin her noktasına uçuşlar gerçekleştirildiğini belirten Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Çapraz uçuş sisteminin etkisiyle iç hatlarda ortalama yüzde 12'lik artış söz konusu. Yurtdışı seferlerinde ise geçen yıla oranla yüzde 2'lik bir gerileme olabilir" dedi.

Demiryollarına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Ankara-Eskişehir hattının açılamsı ardından Eskişehir-İstanbul hattını bitirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Ankara-Konya hızlı tren projesini de 2010 sonuna kadar tamamlayacağız" dedi.

Türk halkının internet kullanım oranının hızla arttığına da dikkati çeken Yıldırım, Türkiye'nin internet kullanımı açısından Avrupa'da 6'ncı sırada yer aldığını ifade etti.

0 comments:

Yorum Gönder