8 Haziran 2009 Pazartesi

Putin, kayıtdışı malların peşinde!

Ülkeye kayıtdışı mal girişi ve satışı ile etkin mücadele etmeyi kararlaştıran Rusya, bu konuda ilk adımı attı. Başkent Moskova'nın Türk tekstil ürünlerinin de yaygın şekilde satıldığı popüler pazaryeri Çerkizovski, kaçakçılık baskınının hedefi oldu.

Güvenlik kuvvetlerince yapılan operasyon sonucu 6 bin konteynerde piyasa değeri 2 milyar doları bulan Çin malı giyim eşyasına el konuldu. Rusya Başsavcısı Yuri Çayka, konteynerlerde çoğu ayakkabı ve çocuk kıyafetinden oluşan malların kullanımının sağlık yönünden sakıncalı olduğunu ve imha edileceğini söyledi.

Moskova'da yapılan operasyonun ilk sinyalini Başbakan Vladimir Putin vermişti. Putin, 1 Haziran'daki bakanlar kurulunda Moskova'da kaçak mal saklandığını açıklayarak, güvenlik kuvvetlerinin harekete geçmesini istemişti.

Siyasi gözlemciler, Putin'in kayıtdışına karşı attığı bu adımı aralarında Azeri işadamı Telman İsmailov'un da bulunduğu bir grup yatırımcıyı da kontrol altına alma çabası olarak yorumladılar. İsmailov, 24 Mayıs'ta Antalya'da kurduğu Mardan Palace otelini Sharon Stone, Paris Hilton, Mariah Carey gibi ünlülerin de katıldığı zengin bir davetle hizmete açmıştı.

0 comments:

Yorum Gönder