16 Haziran 2009 Salı

CEO'lar da işsizler kervanında!

Mali krizle birlikte işsizlik oranının 25 yılın zirvesine tırmandığı Amerika Birleşik Devletleri'nde, işini kaybedenler arasında şirket üst düzey yöneticileri de yer aldı. Başta bankacılık, otomotiv, imalat sanayi gibi sektörlerde çalışan şirketlerden olmak üzere 2008 yılında bin 500 CEO işini kaybetti.

CEO'ların görevinden ayrılmasında özellikle milyonlarca dolarlık maaş ve yılsonu priminden kaynaklanan eleştiriler de etkili oldu. Bu rakam 1999 yılından bu yana en yüksek iş kaybına işaret ediyor. Uzmanlar, ayrılan CEO'lar yerine gelen isimlerin de beklentileri gidermekten uzak olduğu görüşündeler.

Ayrılan CEO'ların 623'ü emeklilik veya kendi isteğiyle görevinden ayrılırken, uzmanlar bu ayrılmaların bir bölümünün de üstü kapalı şekilde bir işten kovulma olduğu görüşündeler.

Danışmanlık şirketi Boston Consulting Group da, 60 uluslararası şirketin ABD hükümetinden yardım almasına karşılık yönetim stratejisinde çok sınırlı bir değişiklik yaptığını açıkladı. Araştırmada, otomotiv ve inşaat dışında faaliyet gösteren pek çok firmanın krizden pek etkilenmeyeceğini değerlendirerek, strateji değişikliği yapmadığı da belirlendi.

0 comments:

Yorum Gönder