1 Temmuz 2009 Çarşamba

Yılmaz: Toparlanma için talep koşulları iyileşmeli

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye ekonomisinde toparlanma işaretleri gözlendiğini belirterek, "Toparlanmanın sürekli olması için talep koşulları iyileşmeli" dedi.

İstanbul'da düzenlenen "Kriz Sonrası Ekonomik Düzen ve Türkiye Ekonomisi Konferansı"nın açılışında konuşan Durmuş Yılmaz, "Temkinli bir iyimserlik beklentisi korunmalı. Belirsizlikteki artış nedeniyle tahminlerdeki yanılma payı artabilir" dedi. Yılmaz, ticari kredi faiz oranlarında son dönemde gözlenen kademeli gerilemeyi de olumlu olarak değerlendirdi.

Yılmaz, taleple ilgili değerlendirmesinde de, "Kısa vadede toplam talepte belirgin bir ivmelenme beklemiyoruz" dedi. "Krizin tekrarlanmasını önleyecek mekanizmaların kurulması önemli" diyen Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, "Temel amacımız olan fiyat istikrarı, diğerleriyle çelişmiyor" dedi.

Konferansta bir konuşma yapan Yapı Kredi Bankası Başekonomisti Dr. Cevdet Akçay da, yatırım güdüsünün öldürülmesinin çok tehlikeli olduğuna işaret ederek, "Başkalarının krizi bazen bizi haddinden fazla meşgul ediyor" dedi.

0 comments:

Yorum Gönder