29 Haziran 2009 Pazartesi

Yüzyılın dolandırıcısı Madoff'un cezası netleşiyor

Yaklaşık 65 milyar dolar kaybeden yatırımcıları tarafından "şeytan" olarak nitelendirilen Amerikalı fon yöneticisi Bernard Madoff, ömrünün kalan günlerini hapiste geçirmekle karşı karşıya.

New York Bölge Mahkemesi'nin Madoff davasında kararını açıklaması beklenirken, savcıların isteyeceği hapis cezası toplamının 150 yılı bulacağı öngörülüyor.

Madoff'un en iyi ihtimalle 15 yıl hapis cezasına çarptırılması beklenirken, daha önce Enron ve Worldcom skandallarında şirketlerdeki usülsüzlüğün sorumlusu olarak görülen üst yöneticilere 12 yıl hapis cezası veirlmişti.

Madoff'un 30 yıl veya üzerinde hapis cezasına çarptırılması halinde, Madoff'un cezasını ağır suçlardan hükümlü kişilerin arasında geçirmesi bekleniyor.

Madoff'un mağdur ettiği yatırımcıların ise kayıplarının çok düşük bir bölümünü geri alması söz konusu olabilecek. Sermaye Piyasası Yatırımcı Koruma Kurumu'nun koşullarını belirleyeceği düzenlemeye göre, uygun koşullara sahip yatırımcıların 500 bin dolara kadar para alması mümkün olabilecek.

0 comments:

Yorum Gönder