30 Haziran 2009 Salı

Böylesi görülmedi: Madoff'a 150 yıl hapis!

Tarihin en büyük dolandırıcılık davasında yatırımcılarını yaklaşık 65 milyar dolar zarara uğratan Amerikalı fon yöneticisi Bernard Madoff, 150 yıl hapisle cezalandırıldı.

New York Bölge Mahkemesi'nde görülen davada, yatırımcıları tarafından 'şeytan' olarak nitelendirilen 71 yaşındaki Madoff, kararın açıklanması öncesinde ailesi ve para kaybetmesine neden olduğu yatırımcılarından özür diledi.

"Özür dilemenin sizlere bir yararı olmadığının farkındayım, ancak yapabileceğim tek şey bu" diyen Madoff, yüksek güvenlikli bir hapishanede cezasını çekecek.

Şimdiye kadar sermaye piyasası dolandırıcılığına yönelik en verilen en ağır cezayı alan Madoff, cezasını ırza tecavüz, adam öldürme, dolandırıcılıktan hüküm giymiş suçlular arasında çekecek.

Önceki yıllarda Worldcom yöneticisi Bernard Ebbers yolsuzluk nedeniyle 25 yıl, Enron yöneticisi Jeffrey Skilling 24 yıl cezaya çarptırılmıştı.

80 milyon doları aşkın servetinden sadece 2.5 milyon doları alabilen Madoff'un karısı Ruth Madoff da, karar sonrasında yaptığı açıklamada, "Kurbanlar için çok üzgünüm, kocam aralarında benimde bulunduğum pek çok kişinin hayatını çaldı" dedi.

Madoff'a parasını yatıranlar arasında film yönetmeni Steven Spielberg ve oyuncu Kevin Bacon gibi isimler yanı sıra, binlerce orta ölçekli yatırımcı hayat boyu yaptıkları birikimleri onun yönetimindeki fonlara yatırmıştı.

0 comments:

Yorum Gönder