30 Temmuz 2009 Perşembe

Toparlanma işaretleri her yerde!

Durgunluğu aşmak üzere hükümetlerin aldığı canlanma önlemleri olumlu sonuçlarını vermeye başladı. Avrupa ortak para birimi Euro'yu kullanan 16 ülkede tüketici güveni Temmuz ayında son 8 ayın en yüksek düzeyi olan 76'ya çıkarken, Almanya'da işsiz sayısı Temmuz ayında sürpriz şekilde azaldı.

Almanya'da yüzde 8.3 olan işsizlik oranı değişmezken, işsiz sayısındaki düşüş hükümetin eğitim programlarına katılan 30 bin kişinin hesaplamalara katılmamasından kaynaklandı.

Diğer yandan dünyanın ikinci büyük ekonomisine sahip Japonya'da da sanayi üretimi Haziran ayında üstüste dördüncü kez artış gösterdi. Sanayi üretimi önceki döneme göre yüzde 2.4 artarken, bu yükselişle yılın ikinci çeyreğindeki sanayi sanayi üretim artışı verilerin yayınlanmaya başladığı 1953'ten bu yana en yüksek artışa işaret etti.

Bu arada, Amerikan Merkez Bankası da, ekonomik göstergelerin iyileşmeye başladığını belirterek, daralmanın ülkenin pek çok bölgesinde hız kestiğini kaydetti. Banka, yayınladığı dönemsel raporu Bej Kitap'ta imalat sanayi, konut ve işsizlikte olumlu gelişmeler gözlendiğini açıkladı.

0 comments:

Yorum Gönder