23 Temmuz 2009 Perşembe

Porsche'ta CEO gitti, VW evliliğinin önü açıldı

Mali kriz sonrasında otomotiv sektörünün çehresi hızla değişirken, Avrupa'nın otomotiv devi Volkswagen ve Porsche'nin birleşme süreci hızlanacak. Şirketlerin birleşmesine karşı olan Porsche üst yöneticisi Wendelin Wiedeking'in istifa etmesinin görüşmelere destek vermesi bekleniyor.

Alman spor otomobil üreticisi Porsche'yi 16 yıldan bu yana yöneten Wiedeking, görevinden ayrılması karşılığında tazminat olarak yaklaşık 50 milyon euro alacak. Wiedeking'in yerine Porsche'un üretim müdürü 48 yaşındaki Michael Macht getirildi.

Volkswagen ve Porsche üst yöneticileri arasında birleşme görüşmelerinin geçmişi üç yıla uzanırken, halen Volkswagen'in yüzde 51 hissesine sahip Porsche'nin birleşme için çabalarını yoğunlaştırması bekleniyor.

Porsche bu arada satın alma öncesinde mali yapısını güçlendirmeye çalışıyor. Şirket, sermayesini 5 milyar euro artıracağını açıklarken, şirkete Katar Yatırım Fonu'nun ortak olacağını da açıkladı. Sermaye artırımının Körfez sermayesinin desteğiyle olup olmayacağı sorusunu yanıtsız bırakan Porsche'un satışları da krizden olumsuz etkilenmiş durumda.

Porsche'nin Ağustos 2008 ile Mayıs 2009 döneminde sattığı otomobil sayısı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 düşüşle 53 bin 600'e inmişti.

0 comments:

Yorum Gönder