20 Temmuz 2009 Pazartesi

Opel'in kaderi belli oluyor

İflas korumasındaki otomotiv şirketi General Motors'un satışa çıkardığı Avrupa'daki iştiraki Opel'in kaderi netleşiyor. Opel'le ilgilenen üç firmanın tekliflerinin netleşmesi bekleniyor. Çoğunluğu Almanya'da olmak üzere 54 bin çalışanı ilgilendiren teklifler Alman hükümeti tarafından da yakından izleniyor.

Almanya Maliye Bakanı Karl Teodor Guttenberg, tekliflerle ilgili soru işaretlerinin sürdüğüne işaret ederken, "Teklif sahipleri anlaşmanın kabul edilmesi halinde daha büyük riskler almayı kabul etmesi gerekiyor" dedi.

Anlaşmanın kabul edilmemesi halinde Opel'in de iflasla karşı karşıya gelmesi söz konusu olabilecek. Almanya Maliye Bakanı Guttenberg, "Yeni Opel şirketinin güçlü mali yapıya sahip olması gerekiyor. Aksi halde Avrupa Komisyonu'nun bu kararı onaylaması beklenemez" dedi.

Alman hükümeti, Kanadalı yedek parça üreticisi Magna'nın Opel'e yönelik teklifine destek vermişti. Diğer teklif veren firmalar arasında Belçikalı yatırım fonu RHJ International ve Çinli otomotiv şirketi Beijing Automotive de yer alıyor.

General Motors'un Avrupa'daki fabrikaları İngiltere, İspanya ve Almanya'da yoğunlaşırken, Almanya'daki fabrikalarda 25 bin kişi çalışıyor. Teklifin netleşmesi ardından GM'in karar vermek üzere bir haftalık süresi bulunuyor.

0 comments:

Yorum Gönder