14 Temmuz 2009 Salı

Microsoft Office bedava kullanıma açılıyor

Popüler işletim sistemi Windows'un yaratıcısı yazılım devi Microsoft, rakibi Google'a karşı güçlenmek üzere iş yazılımı Office'i internetten bedava kullanıma açacak.

Microsoft yönetimi, bu kararıyla Google'un bedava sunduğu kelime işlemci ve tablo programlarına karşı güçlü rekabete girişecek. Microsoft Office 2010 yazılımı gelecek yıldan itibaren internet kullanıcılarının hizmetine sunulacak. Yazılım, Excel, Word ve Powerpoint gibi programların da sadeleştirilmiş birer örneğini bünyesinde barındırıyor.

Uzmanlar, Microsoft'un internet üzerinden yazılım konusunda aldığı stratejik kararı önemli bir dönüşüm olarak değerlendirirken, bunun şirketin karlılığına ilk aşamada ciddi oranda bir zarar vermeyeceği görüşündeler.

İnternet arama devi Google, yaklaşık üç yıl önce Docs programıyla iş kullanıcılarının tercihleri arasına girmişti. Google geçen hafta yaptığı açıklamada Windows'a alternatif işletim sistemi üzerinde çalıştıklarını da duyurmuştu.

Sahip olduğu arama motoru MSN.com'un güç kaybetmesi ardından Microsoft, geçen ay yeni arama motoru Bing'i kullanıma açmıştı.

0 comments:

Yorum Gönder