17 Temmuz 2009 Cuma

Dr. Kıyamet konuştu: Canlanmaya 5 ay daha var

Ekonomik krizi önceden tahmin eden New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nouriel Roubini, durgunluktan yılsonuna kadar çıkılabileceğini söylerken, büyümenin 2010'dan itibaren görülebileceğini kaydetti.

Roubini, Şili'de yaptığı konuşmada ekonomik beklentilerini iyileştirdiğine yönelik ifadelerin yanlış yansıtıldığına işaret ederek, "Beklentilerimi değiştirmedim. Durgunluk başlayalı 19 ay oldu, çıkılmasına daha beş ay var" dedi. Yılsonundan önce büyümenin başlamayacağını hatırlatarak, canlanmanın 2010'dan itibaren görülebileceğini vurguladı.

Roubini, gelecek yıllarda sığ bir büyüme beklendiğini hatırlatarak, birkaç yıl ortalama büyüme oranının yüzde 1 civarında olabileceğini ifade etti. Roubini, gelecek yıl sonuna doğru 'ikili dip' şeklinde bir durgunluğun ortaya çıkması olasılığı bulunduğunu da tekrarlandı. 

Roubini, parasal ve mali genişlemeden erken çıkılması halinde ekonominin yeni bir durgunluğa girebileceğini de vurguladı.

Roubini, ABD'de işsizlik oranının 2010 yılında yüzde 11'le tepe noktasına çıkacağını belirterek, bunun yarattığı baskıyla hane halkı geliri ve tüketimdeki bozulmanın sürebileceğini, emlak piyasasındaki düzelmenin gecikeceğini kaydetti.

0 comments:

Yorum Gönder