3 Haziran 2009 Çarşamba

Türkiye'ye yabancı sermaye ilgisi artıyor

Küresel krizin hız kestiğine yönelik işaretler artarken, Türkiye'ye yabancı sermaye yatırımlarının artması bekleniyor.

Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, Türkiye'nin yıl sonu için belirlediği 10 milyar dolarlık doğrudan yabancı sermaye hedefini yakalayacağını öngördü. Türkiye'nin krizin yoğunlaştığı geçen yıl 17.8 milyar dolar yatırım çekmeyi başardığını hatırlatan Çanakçı, Türk sermaye piyasasına yabancı ilgisinin arttığını kaydetti.

Türkiye'nin 1.5 milyar dolarlık tahvil ihracına beş katı talep geldiğini işaret eden Hazine Müsteşarı Çanakçı, "Yüksek talep, Türkiye'nin yatırımcılar nezninde güvenilir ve potansiyeli yüksek bir ekonomi olarak görüldüğünü ortaya koyuyor'' dedi.

Küresel krizi de değerlendiren Çanakçı, ekonomik göstergelerdeki zayıflamanın yavaşladığını, ancak bunun kalıcı toparlanma olup olmadığını söylemenin zaman alacağını söyledi. Çanakçı, "Olumlu sinyallerin bir süre daha devam etmesi gerekiyor. Risk iştahının artması da olumlu bir gelişme" dedi.  Çanakçı, kriz çerçevesinde Uluslararası Para Fonu'nun kaynaklarının artması gerektiğini belirterek, "IMF kaynaklarını daha hızlı ve esnek şekilde kullandırmalı" dedi.

0 comments:

Yorum Gönder