3 Haziran 2009 Çarşamba

Hükümet vergi indirimi hazırlığında

Türkiye ekonomisinin krizden en az hasarla çıkması amacıyla birbiri ardına paketler açıklayan hükümet, şimdi de vergi indirimi ve istihdamı artırıcı önlemlere ağırlık vermeyi planlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen yeni teşvik paketinde halen yüzde 25 olan Kurumlar Vergisi oranının yüzde 2'ye çekilmesi öngörülüyor.

Bazı bölgeleri kapsayacak indirimle vergi indirimiyle ilgili hazırlıklar konusunda AKP Grubu'nda bilgi veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Kurumlar Vergisi oranı yüzde 2'ye inebilir" dedi.

Babacan, 2010 yıl sonuna kadar bölgesel olarak SSK prim indirimleri yapılabileceğini belirtirken, bölgelere özel istihdam bürolarının oluşturulması yanında, esnek çalışma modeline destek verileceğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Babacan, bankadan kredi kullanan işletmelerin faizlerinin bir bölümünün devletçe karşılacağını vurguladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de, hem geçici işçiler hem de meslek edindirme kurslarıyla 150 bin kişiye yeni istihdam sağlanmasının öngörüldüğünü belirterek, maaşların ise 300 ila 600 lira arasında olacağını kaydetti.

0 comments:

Yorum Gönder