5 Ekim 2010 Salı

Moody's İrlanda'nın not görünümünü düşürdü

Artan bütçe açığı, canlanmanın hız kesmesi ve sorunlu bankacılık sektörü yapılandırması İrlanda'nın ülke notu görünümünün indirilmesine neden oldu. Derecelendirme kuruluşu Moody's, olası bir not indirimi için not görünümünü durağandan negatife indirdi.
Moody's'den yapılan açıklamada, İrlanda'nın en büyük iki bankasına verilen sermaye desteğinin İrlanda'nın finansal gücüne yönelik belirsizliği artırdığı kaydedildi.
Geçen hafta açıklanan banka kurtarma planının toplam 50 milyar Euro maliyete ulaşması beklenirken, banka kurtarmanın İrlanda'da kamu açığının milli gelire oranını yüzde 32'ye çıkarmasından endişe ediliyor.
Moody's, halen Aa2 notuna sahip İrlanda için not değerlendirmesini üç ayda tamamlayacağını açıkladı. Kuruluş, indirim olması durumunda bunun bir basamaklı bir indirim olacağını belirtti.
İrlanda Maliye Bakanlığı, ülkenin bütçe açığını 2014 yılına kadar, Avrupa Birliği’nin belirlediği gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 3 limitine kadar düşürmeyi hedefleyen dört yıllık bir planı gelecek ay açıklamayı planlıyor

0 comments:

Yorum Gönder