Cautionary Tales – Frozen in a Burning 747 (Tenerife Air Disaster 2)
-
Two airplanes have just collided on the runway at Tenerife Airport. While
no one on the Amsterdam-bound KLM plane survives the resulting fireball, 71
Pan-A...
7 Aralık 2011 Çarşamba
IMF'den Türkiye'ye sert sözler
Uluslararası Para Fonu, Türkiye'ye yönelik 4. Madde çerçevesinde hazırladığı raporu yayınladı. Rapor çerçevesinde Merkez Bankası tarafından uygulanan politikaların fiyat ve finansal istikrara yeterince katkı yapmadığı ifade edilirken, cari açığın milli gelire oranının yüzde 8 düzeyinde dengelenebileceği kaydedildi. Raporda, Türkiye'de enflasyonun yüzde 6.5'e çıkacağı öngörülürken, "Yüzde 6.5'lik enflasyon Türkiye'nin rekabet edebilirliğini sınırlayacak" ifadesine yer verildi. Raporda, Türkiye'nin gelecek yıl yüzde 2 büyüyeceği de vurgulandı. Raporun ayrıntılarına ulaşmak için tıklayınız.
Labels:
cari açık,
enflasyon,
erdem başçı,
IMF,
maliye,
merkez bankası,
Türkiye
S&P, AB ve Avrupa bankalarını negatif izlemeye aldı
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Avrupa Birliği ve Avrupa'nın önde gelen tüm bankalarının kredi notunu olası bir indirim için negatif izlemeye aldı. Standard and Poor's'un aldığı görünüm değişikliği kararı New York Borsası'nda satışla karşılanırken, Dow Jones Endeksi 12 bin puana geriledi. S&P'nin notunu olası indirim için izlemeye aldığı bankalar arasında Deutsche Bank, Banca Intesa, Societe Generale, Natixis, Unicredit, BNP Paribas ve Commerzbank da yer alıyor.
Labels:
ab,
Avrupa Birliği,
banka,
borsa,
kredi notu,
kriz,
wall street
5 Aralık 2011 Pazartesi
S&P'den Euro Bölgesi'ne negatif izleme
Derecelendirme kuruluşu S&P, Avrupa ortak para birimi Euro'yu kullanan 17 ülkenin oluşturduğu Euro Bölgesi'ni negatif izlemeye aldı. Kuruluşunun kararında, Avrupa ekonomisinde zayıflayan mali yapı ve krizle etkin şekilde mücadele edilememesi etkili oldu. Negatif izleme gelecek üç ayda kredi notunda indirim olasılığını yüzde 50 olarak belirliyor. Not görünümündeki bozulma AAA notuna sahip altı ülkeyi olumsuz etkileyecek. Bu ülkeler ise şunlar: Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, Finlandiya ve Lüksemburg.
Merkel ve Sarkozy'den yeni AB'ye doğru ilk adım
Avrupa'nın çevre ülkelerinde başlayan ve günden güne farklı kanallarla merkezdeki ülkelere ilerleyen krizi frenlemek üzere, siyasi alanda ilk adım atıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, bütçe açıklarının frenlenmesi ve mali düzenlemeleri içeren AB müktesebatındaki değişiklik konusunda anlaştı. Haftasonu Brüksel'de yapılacak AB liderler zirvesinde netleştirilmesi beklenen düzenlemeler, ilk aşamada Euro Bölgesi'ne üye 17 ülke için geçerli olacak. Sarkozy, Merkel ile birlikte Paris'teki görüşmesi ardından yaptığı açıklamada, "Mali birliğe yönelik anlaşma için bir zorlama yok. 17'ler dışında diğer AB ülkeleri de anlaşmaya katılabilir" dedi. Sarkozy, düzenlemelerin 2012 Mart ayına kadar hayata geçirilmesinin planlandığını söyledi.
ANLAŞMA NE GETİRECEK?
Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Avrupa ortak tahviline karşı duruşunu yineleyerek, "Kriz döneminde ortak tahvil söz konusu olamaz. Ortak tahvil en az diğer ülke tahvilleri kadar itibarı yüksek olmalı" dedi. Sarkozy ve Merkel'in uzlaştığı taslak anlaşmaya göre, Euro Bölgesi üyesi ülkeler bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 3'ün üzerine çıkması halinde otomatik sınırlamalarla karşı karşıya kalacak. Ülkeler ayrıca, denk bütçe konusunda Avrupa Adalet Divanı'nca gözetilecek anayasal çerçeveye uyum göstermek zorunda kalacak.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)