Hükümet, krizle mücadele çerçevesinde canlanmaya hız vermek üzere bölgesel teşviklere hız vermeyi kararlaştırırken, sanayide azalan yatırımlar teşviklerin kullanımında da kendisini gösterdi.
Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, yılın ilk beş aylık döneminde teşvik verilen yatırımların tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 azalarak 5.4 milyar liraya indi. Bu yeni yatırımlarla sağlanacak istihdam sayısı da yüzde 57 azalarak 20 bin 500'e geriledi. Teşvik verilen projelerin 4 milyar liralık bölümünü tamamıyla yeni yatırımlar oluşturuyor.
Yatırımlarda en büyük teşviki 1 milyar 960 milyon lirayla imalat sanayi aldı. İmalat sanayinin alt sektörlerine bakıldığında en yüksek payı 363 milyon lira ile otomotiv, 237 milyon lira ile gıda ve 185 milyon lirayla tekstil sektörü aldı.
Yatırım teşviklerinin coğrafi dağılımına bakıldığında da, Doğu Anadolu'nun yüzde 4'le en düşük payı alan bölge olduğu belirlendi. Teşvikli yatırımlarda en büyük payı yüzde 33'le Marmara Bölgesi alırken, Karadeniz Bölgesi'ne verilen teşviklerin oranı yüzde 20, Akdeniz Bölgesi'ne verilen teşviklerin oranı yüzde 12 oldu. Ege Bölgesi'ne verilen teşviklerin oranı yüzde 11, İç Anadolu'ya verilen teşviklerin oranı yüzde 10 ve Güneydoğu Anadolu'ya verilen teşviklerin oranı yüzde 9 olarak gerçekleşti.
Cautionary Tales – Frozen in a Burning 747 (Tenerife Air Disaster 2)
-
Two airplanes have just collided on the runway at Tenerife Airport. While
no one on the Amsterdam-bound KLM plane survives the resulting fireball, 71
Pan-A...
0 comments:
Yorum Gönder